ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ

Οι εκλογές  της  7ης Ιουλίου έχουν τεράστια σημασία  για την πορεία της χώρας,  για την προσπάθεια επανόδου  στην κανονικότητα, για την πρόοδο και την συνοχή της κοινωνίας μας.

Οι πολίτες, μετά το πρώτο μήνυμα  που έστειλαν στις  πρόσφατες Ευρωεκλογές,  θα εκφράσουν την θέληση τους  για το είδος και την ποιότητα της διακυβέρνησης που επιθυμούν. Θα καταδικάσουν τις κυβερνητικές   πρακτικές  του ΣΥΡΙΖΑ  που ασκήθηκαν  με βάση ιδεοληπτικές  αντιλήψεις, συνειδητή προσπάθεια διάλυσης της  μεσαίας τάξης  και διχαστική  αντίληψη για την συγκρότηση της κοινωνίας. Ειδικότερα  στα Εθνικά θέματα  όπως τα Ελληνοτουρκικά αλλά  και  η  Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  δημιούργησε  περισσότερα προβλήματα  από εκείνα που ισχυρίζεται ότι έλυσε και έθεσε σε αμφισβήτηση απαράγραπτα δίκαια του Ελληνισμού.

Αν σε αυτά  προσθέσει κανείς  τον λαϊκισμό και την ερασιτεχνική προσέγγιση στον τρόπο άσκησης της διακυβέρνησης,  καθίσταται αναγκαία η καταδίκη της αριστεράς  και η ενίσχυση των δυνάμεων που επιδιώκουν να προχωρήσει η χώρα σε νέα σελίδα με νέα κυβέρνηση. Δυνάμεις οι οποίες εκφράζονται κυρίαρχα από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Στην Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση (Ρ.ΕΥ.Μ.Α.) από την πρώτη ημέρα  σύστασής μας, καταθέσαμε προβληματισμό και προτάσεις για σειρά θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας  με σοβαρότητα, εγκυρότητα και επιστημονική τεκμηρίωση. Τα  Εθνικά  θέματα, η παραγωγική ανασυγκρότηση  της χώρας, η στήριξη της μεσαίας  τάξης, η Παιδεία, το  δημογραφικό, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης,  αποτέλεσαν, σε σειρά εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, αντικείμενο συζήτησης και συνέβαλαν αφ’ ενός στην αποκάλυψη της ανευθυνότητας και αναποτελεσματικότητας που διέκριναν την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ αφ’ ετέρου στην διαμόρφωση άποψης και προγραμματικής θέσης για σημαντικά θέματα  που απασχολούν την κοινωνία.

Καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να κατανοήσουν ότι η εκλογική αναμέτρηση δεν έχει τελειώσει και απαιτείται η μαζική ενίσχυση της  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ώστε να αναλάβει το δύσκολο έργο να ανατάξει τα κακώς κείμενα που αφήνει πίσω της  η απερχόμενη κυβέρνηση και να δώσει νέα δύναμη και προοπτική στην εθνική  προσπάθεια για πρόοδο, ευημερία και κοινωνική συνοχή.

Στην Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση (Ρ.ΕΥ.Μ.Α.) στηρίζουμε την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση  της  χώρας  και θα  συνεχίσουμε την δράση μας με προτάσεις – αλλά και κριτική στάση όπου απαιτηθεί –   ώστε η Πατρίδα μας  να  προχωρήσει  με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση, με  ασφάλεια και σιγουριά, ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες  μας.

 

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θανάσης  Σκορδάς                                      Μανώλης  Αγγελάκας

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *