Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δείχνουν τη διαχρονική αξία του Ελληνισμού

Το Ρ.ΕΥ.Μ.Α χαιρετίζει την πανελλήνια κινητοποίηση για το Σκοπιανό.

Τη θεωρεί κορυφαία στιγμή της σύγχρονης δημόσιας ζωής του τόπου μας.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, υφίστανται καρτερικά οκτώ χρόνια ανείπωτης δοκιμασίας, υποβάθμισης του βιοτικού τους επιπέδου, αδιέξοδων πολιτικών από μια ανεπαρκή πολιτική ελίτ.

Παρ’ όλα αυτά, δεν εξωτερικεύουν το θυμό και την οργή τους, συναισθανόμενοι τις υπερβολές και τις υπερβάσεις του μέτρου σε ορισμένες φάσεις της μεταπολιτευτικής μας ζωής.

Όταν, όμως, απειλείται η ίδια η ελληνική υπόσταση, μέσα από την αμφισβήτηση της ιστορικής πορείας του Ελληνισμού και την έγερση ψευδεπίγραφων κι ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με την ηχηρή τους παρουσία στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, έδειξαν μηδενική ανοχή σε ανιστόρητους και ταπεινωτικούς συμβιβασμούς κι έστειλαν μήνυμα πολιτικής καταδίκης σε όλους, όσοι μηχανεύονται τέτοιες “λύσεις”.

Το Ρ.ΕΥ.Μ.Α μοιράζεται μαζί με όλους τους Έλληνες την ίδια αγωνία για το πολιτισμικό εκτόπισμα του Ελληνισμού, ως την πολυτιμότερη συνεισφορά του στην ανθρώπινη εξέλιξη των τελευταίων δυο χιλιετιών.

Η συζήτηση αυτόν τον καιρό για ένα από τα εθνικά μας δίκαια αποκαλύπτει την ανεπάρκεια των ηγεσιών του τόπου μας.

Όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται τις ευαισθησίες ενός πληγωμένου λαού, όχι μόνο δεν έχουν εδραία άποψη περί της ορθής λύσεως αλλά από τις άγονες αντιπαραθέσεις τους προκύπτει σαφώς ότι δεν έχουν καν καταφέρει να θέσουν τις εθνικές προτεραιότητες.

Άλλος λέει ότι κύρια προτεραιότητα είναι το όνομα του γειτονικού κρατιδίου, άλλος ότι κυρίως πρέπει να δώσουμε βάρος στις συνταγματικές του αλλαγές, άλλος ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τον όγκο των συλλαλητηρίων, άλλος ότι δεν μπορείς να κάνεις πολιτική υπό την πίεση του λαϊκού παράγοντα. Μύλος!

Η αυθόρμητη λαϊκή διαμαρτυρία δεν ανήκει σε κανέναν, διαπερνά τις παλιές κομματικές γραμμές και δείχνει την απομάκρυνση του κομματικού συστήματος από τον λαό.

Είναι πρόβλημα των σημερινών κομματικών ηγεσιών που δεν εκφράζουν τον λαό, και όχι του λαού που δεν εκφράζεται από τις σημερινές κομματικές ηγεσίες.

Τα μέλη, οι φίλοι και η διοίκηση του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος, όλοι μας, θα συμμετέχουμε ως ενεργοί πολίτες στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα για τη Μακεδονία.

Η ιστορική δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή την 28/4/1992 είναι ένα μάθημα για το πώς ο αληθινός ηγέτης είναι η συνείδηση του λαού, η έκφραση της διαχρονικής εθνικής αλήθειας:

«Δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία, και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική».

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *