Κοπή της βασιλόπιτας στα γραφεία του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος και Γενική Συνέλευση

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και η παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας από τη Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση (Ρ.ΕΥ.Μ.Α.) στα γραφεία της, στο κέντρο της Αθήνας.

Στη διπλή εκδήλωση παρευρέθηκαν εκατοντάδες μέλη και στελέχη της οργάνωσης, τα οποία πήραν μέρος στη Γενική Συνέλευση, κι ενέκριναν τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων και τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για τα όργανα διοίκησης του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος, όπως τα παρουσίασε ο Γραμματέας του, Μανώλης Αγγελάκας. Ο κ. Αγγελάκας υπογράμμισε ότι το Ρ.ΕΥ.Μ.Α. “ανεβάζει στροφές”, καθώς στον προγραμματισμό περιλαμβάνονται σεμινάρια, επισκέψεις σε πόλεις της Περιφέρειας, ανακοινώσεις.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιττας, τα κομμάτια της οποίας περιείχαν δυο τυχερά φλουριά που, όπως κάθε χρόνο, αντιπροσώπευαν από ένα βιβλίο σε κάθε τυχερό.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος Αθανάσιος Σκορδάς, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Στο Ρ.ΕΥ.Μ.Α. συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα στον δρόμο των αξιών που υπηρετούμε, επιδιώκοντας να συναντηθούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες της παραγωγικής Ελλάδας. Αφήνουμε πίσω αντιλήψεις, μέσα και συμπεριφορές που εν τοις πράγμασι συντηρούν την παρακμήΘα μείνουμε θεατές μιας συνεχούς υποχώρησης του βιοτικού επιπέδου μας, της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και των εθνικών μας δικαίων; Θ’ απορροφηθούμε απλά από τον αναγκαίο και σκληρό – αναμφισβήτητα – αγώνα για την καθημερινή μας επιβίωση; Πιστεύουμε πραγματικά ότι αυτό αρκεί; Ή θα συνειδητοποιήσουμε την αξία της διεκδίκησης μιας κοινωνίας ευημερούσας, συνεκτικής και αλληλέγγυας; Μιας Πατρίδας ισχυρής κι αξιοσέβαστης;…

Έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε σε ανερμάτιστες και ανεπαρκείς ηγεσίες να υπονομεύουν την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού; Να μετατρέψουν την οικονομική κρίση σε κοινωνική γάγγραινα και εθνικό ακρωτηριασμό;

Ή θα αναδείξουμε τις δημιουργικές δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν το Έθνος υπεύθυνα, με ασφάλεια και σιγουριά, διαμορφώνοντας ένα νέο εθνικό όραμα; Η αναλογία συνέχειας και ρήξης εξαρτάται λοιπόν, από την πορεία των πραγμάτων στην προσωπική και κοινωνική μας ζωή. Εμείς, το έχουμε αποφασίσει. Κι απ’ ότι φαίνεται, το αποφασίζουν κάθε μέρα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας.  Η απαξίωση ενός ελλιποβαρούς πολιτικού προσωπικού δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην αποχή και την ιδιώτευση…. Η επιτυχία μας εξαρτάται από τη θέληση κάθε πολίτη. Υλοποιείται όμως, από την βούληση και την πράξη κάθε συλλογικής έκφανσης του πολιτικού και κοινωνικού του ρόλου.

Έχουμε πίστη στην Ελλάδα και τους Έλληνες».

         

       

       

         

         

         

         

         

         

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *