ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Το ΡΕΥΜΑ διεξήγε διαδικτυακή έρευνα με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου
για να προσδιορίσει τις βασικές απόψεις των μελών και των φίλων του με αφορμή την επιδημία του COVID-19.Η έρευνα ολοκληρώθηκε 8-11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ του 2020 και συγκεντρώθηκαν 353 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια από τα μέλη και τους φίλους του ΡΕΥΜΑτος.

Αφού ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν, σας γνωστοποιούμε τα αποτελέσματα.

Α) Πώς αξιολογείτε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις:

1) Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία, ενίσχυση και λειτουργία του ΕΣΥ

2) Σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της λειτουργίας σχολείων, επιχειρήσεων κλπ

3) Σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κίνησης των πολιτών

4) Σε ό,τι αφορά τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Β) Η λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας σε όλες τις εκφάνσεις της (κίνηση ανθρώπων, εμπορευμάτων κλπ) διευκόλυνε την ταχύτητα εξάπλωσης της επιδημίας. Μετά το τέλος της κρίσης πιστεύετε πως πρέπει να: (επιλέξτε τη πρόταση που σας εκφράζει περισσότερο)

Γ) Ο περιορισμός ατομικών ελευθεριών προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η επιδημία: (επιλέξτε την πρόταση που σάς εκφράζει περισσότερο)

Δ) Η τεχνολογία δίνει την δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης κάθε ατόμου σε ό,τι αφορά την κίνηση του και την γενική κατάσταση της υγείας του. Είστε διατεθειμένος να παραχωρήσετε το δικαίωμα της ιδιωτικότητας προκειμένου να εντοπίζεται εγκαίρως μια επιδημική ή και εγκληματική κατάσταση;

Ε) Οι οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις της επιδημίας είναι δεδομένες. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει ένα αποτελεσματικό σχέδιο για τον περιορισμό της ανεργίας και της ύφεσης:

ΣΤ) Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπόρεσε να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά αλληλεγγύης. Ποια εκτιμάτε ότι θα είναι η πιθανότερη συνέπεια:

Η) Η εθνική οικονομία για να θωρακιστεί απέναντι σε μεγάλες κρίσεις όπως αυτή του κορωνοϊού θα πρέπει να: (επιλέξτε την απάντηση που σάς εκφράζει περισσότερο από όλες)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *